T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - İstiklal Ortaokulu

OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI NEDİR? NELER YAPILABİLİR?

Okul şiddeti, Okulun eğitim misyonunu ihlal eden, güven ortamını tehdit eden, okuldaki kişilerin canve mallarını hedef alan her tür yıkıcı ve bozucu saldırganca eylemlerdir.
ŞİDDET ÇEŞİTLERİ

    Fiziksel şiddet, bir öğrencinin öğretmenleri ya da akranları tarafından;    

itme, dövme, tokat atma, saç-kulak çekme ya daherhangi bir kesici aletle yaralama gibi davranıslara maruz kaldığı siddet türüdür.

   Sözel şiddet, bir öğrencinin akranları ya da öğretmenleri tarafından tehdit edilmesi,kendisine küfredilmesi, dalga geçilmesi, küçük düsürülüp asağılanması, alay edilmesi,ad takılması gibi davranıslara maruz kalmasısonucu olusan siddet türüdür.

   Dolaylı/İliskisel Siddet, bir öğrencinin akranları ya da öğretmenleritarafından görmezden gelinmesi, dıslanması, arkasından konusulupdedikodusunun yapılması, kendisiyle konusulmaması ya da baskalarıylaarkadaslık yapmasının engellenmesi, kendisine ayrımcılık ve baskı yapılması, esyalarına zarar verilmesi sonucu olusan siddet türüdür.

Okul da Şiddet Nerelerde Olabilir?

Sınıfta,koridorda, okul çevresinde, oyun alanında,okul servislerinde,iletişim araçlarıyla( telefon, internet, yazılı not),

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2023 - Güncelleme: 09.11.2023 13:46 - Görüntülenme: 168
Kaynak: Gasteiger,B. Kleın, G.2007. Okullarda şiddeti önlemek1.Baskı.İzmir:İlya yayınevi.
  Beğen | 0  kişi beğendi