AİLEYE ÖNERİLER

v   Anne baba olarak şiddete başvurmayın.

v  Çocuklarınızı izleyin ve denetleyin.

v   Okulun politikalarını ve kurallarını destekleyin.

v   Çocukları şiddetten uzak tutun.

v  Okulla işbirliği yapın.

v  Çocukların sosyal becerilerini geliştirin.

v   Çocuklarınızın okula gidip gitmediğini kontrol edin.

v  Çocuğunuzla ilgili her konuda okulu bilgilendirin, okuldan bilgi alın. Okulla sürekli iletişim içinde olun.

v   Şiddet içerikli herhangi bir davranışı asla onaylamayın ve normalleştirmeyin.

v   Şiddet kullanarak sorun çözen bir model olmayın.

v  Kimlerle arkadaşlık ettiğini, arkadaş grubunun özelliklerinin neler olduğunu sorun.

v  Hayal kırıklıklarını, öfkelerini, eleştirileri kendini kaybetmeden, dövüşmeden açıklamasının yollarını anlatın.

v  Çocuğunuzun şiddet içerikli davranışlarda bulunmasına nelerin yol açtığını gözlemleyin. Sizin kontrolünüz altında olanları değiştirmek için adım atın, diğerleri için uzmandan yardım alın.

v  Olumsuz davranışlarını onaylamayın ama çocuğunuzu olduğu gibi kabullenmeye çalışın.

v  Çocuğunuz adına onun sorumluluklarını yüklenmeyin.

v  Hatalarını kabul etmesinin ve uygun olduğunda özür dilemesinin ona bir şey kaybettirmeyeceğini gösterin.

v  Suç kapsamına giren bir davranışta bulunduğunu öğrendiğinizde görmezlikten gelmeyin ve hemen yardım alın.

v  Gerekirse içinde bulunduğunuz çevreyi değiştirin.

v  Enerjisini doğru yerlere aktarabilmesi için sınıf içindeki aktivitelere  ya da  spor faaliyetlerine katılmasını sağlayın.

Yayın: 09.11.2023 - Güncelleme: 09.11.2023 13:26 - Görüntülenme: 141