e-Twinning Nedir?

eTwinning, Avrupa Birliğine bağlı ve/veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformudur. 2014 yılından itibaren ise eTwinning´de ayni ülkeden 2 veya daha fazla okul da çevrimiçi projeler yürütebilmektedir. Avrupa`dan ve kapsama dahil edilmiş tüm ülkeler kayıt olabilir ve birbirleri ile tanışmak, fikir paylaşımında   bulunmak, uygulamaları görmek, Öğrenme Etkinliklerinde birlikte öğrenmek ve   çevrimiçi yürütülen projelere katılabilmek için eTwinning çevrimiçi araçlarını kullanabilir.

eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık 604536 bireysel üyesi bulunmaktadır(Ekim 2018). Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturması, fikirlerin ve iyi uygulamaların paylaşılması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli olanakları kullanarak birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır

Yayın: 04.11.2023 - Güncelleme: 18.11.2023 19:49 - Görüntülenme: 66
Kaynak: http://etwinningonline.eba.gov.tr/lesson/lessonwithselfhostedaudio2/